Фото: Київська міська прокуратура

Розкрадав кошти для ремонту укриття: чиновника Святошинської РДА відсторонили від посади

Начальника Управління Святошинської районної державної адміністрації відсторонили від посади. Його підозрюють у розтраті бюджетних коштів.

Про це повідомили в прес-службі Київської міської прокуратури.

Так, за клопотанням правоохоронців суд відсторонив від посади начальника Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА. На початку червня йому та підряднику повідомили про підозри.

"Прокуратура підозрює посадовця у розтраті 800 тисяч гривень бюджетних коштів, які виділялися на капітальний ремонт найпростішого укриття на території Святошинського району столиці. За даними слідства, підозрюваний підписав акти виконаних робіт з завищеними обсягами та вартістю", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, посадовець та підрядник мали відремонтувати найпростіше укриття для населення на території Святошинського району міста Києва. Під час проведення огляду об'єкта правоохоронці зафіксували факти невиконання робіт в повному обсязі, неякісне виконання робіт та використання легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів, а також суттєве завищення їх вартості.

Раніше правоохоронці повідомили про підозру керівнику підрядної організації, який заволодів бюджетними коштами під час ремонту укриттів у школах Києва. На оборудках він заробив понад мільйон гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 16:53