Фото: Telegram Astra

Розстріл сім'ї з дітьми у Волновасі: у прокуратурі порушили кримінальну справу

В Україні розпочали розслідування за фактом убивства росіянами в окупованій Волновасі дев'яти цивільних, серед яких двоє дітей. Максимальне покарання за вказаний злочин — довічне позбавлення волі.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Зазначається, що у ході моніторингу медіапростору прокурорами виявлено інформацію про вбивство представниками збройних формувань РФ родини у тимчасово окупованому місті Волноваха.

"У жовтні до приватного домоволодіння прийшли особи кавказької зовнішності, одягнуті у військову форму. Озброєні люди вимагали, щоб родина, яка у ньому мешкала, звільнила будинок для проживання одного з підрозділів російської армії. Отримавши від 53-річного господаря відмову, нападники пригрозили членам його сім’ї фізичною розправою та пішли", — 

27 жовтня представники окупаційних військ повернулись до помешкання та, застосувавши вогнепальну зброю, розстріляли усіх дев'ятеро членів родини, які на той момент вже спали.

"Серед вбитих — троє жінок та двоє малолітніх дітей 2014 й 2018 років народження. Наразі досудове розслідування триває. Максимальне покарання за вказаний злочин — довічне позбавлення волі", — наголошують у прокуратурі.

Розстріл родини у Волновасі: що кажуть родичі

Родичі загиблих кажуть, що вбивство сталося у п'ятницю, 27 жовтня. У будинку жили чоловік та дружина Наталія та Андрій, а також їхні діти — учениця молодших класів Настя та чотирирічний Микита.

"Як нам сказала поліція, вбили військові на мотоциклах, і всі лежали в ліжках, тобто це зробили, коли вони спали", — розповіла далека родичка вбитих із посиланням на очевидців.

Ще один чоловік, знайомий із сім'єю, вважає, що вбивство скоїв військовослужбовець збройних сил РФ. За його словами, чоловік щось не поділив із ним.

"Відразу приїхала "верхівка", і вони почали намагатися приховати все, сусідам сказали — мовчати", — сказав чоловік. 

Своєю чергою Сусіди розповіли, що після розстрілу сім'ї окупанти намагалися приховати злочин — будинок залили водою. 

"У їхньої свекрухи був у п'ятницю день народження, а вночі всіх убили. Вчора їх почали шукати родичі, викликали поліцію, розкрили хату, а всі вони вбиті. На ліжках. Будинок залили водою, мабуть, щоб приховати докази. Усі сусіди кажуть, що вбивці військові. Ніхто не затриманий, усім тепер страшно", — сказав сусід сім'ї.

Нагадаємо, у Маріуполі українка відмовилася виїжджати до Росії — за це її зґвалтував окупант. Відомо, що ґвалтівником виявився 51-річний Олег Балашов з Тюмені, який з березня 2022 року перебував в окупованому Маріуполі, у складі четвертої окремої мотострілецької бригади (у підрозділі так званої "народної міліції ЛНР").

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 17:33