Фото: ілюстративне. Джерело: pik.net.ua

Окупант у Маріуполі зґвалтував українку за її відмову виїхати до Росії

В Маріуполі українка відмовилася виїжджати до Росії. За це її зґвалтував окупант. Йому повідомлено про підозру.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Відомо, що ґвалтівником виявився 51-річний Олег Балашов з Тюмені, який з березня 2022 року перебував в окупованому Маріуполі, у складі четвертої окремої мотострілецької бригади (у підрозділі так званої "народної міліції ЛНР").

"Навесні 2022 року в Маріуполі підозрюваний, відкрито демонструючи вогнепальну зброю, увійшов до підвального приміщення житлового будинку, де знайшли прихисток цивільні громадяни України", — йдеться у повідомленні.

Почувши від однієї з жінок про небажання виїздити до Росії, він навів на неї вогнепальну зброю, погрожуючи розстрілом. Потім наказав віддати паспорт і змусив пройти за ним у житловий будинок.

"Там він наказав жінці зняти весь одяг, попри холод внаслідок тривалої відсутності опалення і вікон, а потім зґвалтував", — додали у прес-службі.

Фото: Офіс Генпрокурора

Нагадаємо, слідча комісія Організації Об'єднаних Націй заявила про нові докази російських військових злочинів в Україні. Йдеться про зґвалтування та депортацію дітей до РФ. Зокрема, було задокументовано випадки зґвалтувань "із застосуванням сили або психологічного примусу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 18:58