Фото: Генштаб ЗСУ

Розвідка Британії пояснила, як зимова погода впливає на хід війни для ЗСУ й окупантів

Міністерство оборони Великої Британії проаналізувало, як зимова погода вплине на події російсько-української війни на фронті. 

Про це вони розповіли на своїй сторінці в соцмережі X (Twitter).

У розвідці нагадали, що наразі в Україні тримається морозна погода, а наступного тижня температура, згідно з прогнозами, майже не буде підійматися вище нуля. 

"В Україні зараз спостерігається різке похолодання. І хоч наступного тижня очікується, що температура підніметься вище нуля, ґрунт все одно залишається промерзлим", йдеться в заяві британської розвідки. 

Зазначається, що із замерзанням ґрунту умови для пересування пересіченою місцевістю, ймовірно, покращаться протягом січня і лютого. Відлига у березні може призвести до погіршення умов для пересування.

Водночас із цим, великий покрив снігу може стати обмежуючим фактором для маневреності техніки та піхоти на фронті. Ще одним ускладнюючим фактором,  як для ЗСУ, так і для російських окупантів, може стати скорочення світлового дня. Через це сторони будуть змушені обмежити деякі операції, або активніше використовувати прилади нічного бачення.

 звіт британської розвідки за 11 січня

Інфографіка: Ministry of Defence

Нагадаємо, на початку січня британська розвідка назвала нові цілі обстрілів росіян. На думку відомства, нові російські операції свідчать про те, що наразі під прицілом ворога — оборонні потужності нашої держави. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.01.2024 16:59