Фото: соцмережа X міноборони Британії

Скільки українських солдатів пройшли навчання у Британії від початку війни: офіційні дані

Від початку повномасштабного вторгнення Росії Велика Британія провела навчання для 33 тисяч українських бійців. Це відбулося в рамках операції "Інтерфлекс".

Про це повідомляє міноборони Британії у соцмережі X. За даними оборонного відомства, 33 тисячі бійців ЗСУ завершили навчання.

"Велика Британія та її країни-партнери проводять цю базову піхотну підготовку з 2022 року", — йдеться у повідомленні міноборони.

Також там уточнили, що операція "Інтерфлекс" продовжиться у 2024 році за підтримки України з боку Великої Британії.

Фото: соцмережа X міноборони Британії

Нагадаємо, французькі інструктори внесли зміни до програми навчань українських військових. Вони адаптували її до реальних умов війни з Росією. Зокрема, було збільшено застосування дронів. Також французи розкидали мертвих тварин в штучні окопи, щоб українці звикли до трупного запаху.

Курс навчань змінили у відповідь на критику з боку українських військових. Вони влітку сказали, що навчання не дуже підходять для типу війни, з якою стикаються Збройні сили України в реальних умовах. Наприклад, методи НАТО передбачають перевагу в повітрі, якої українці не мають. Хоча українські військові високо оцінили інструкції з тактики піхоти та облаштування окопів.

Також у листопаді з'явилась інформація, що понад 100 тисяч військовослужбовців Збройних сил України пройшли інтенсивну підготовку в навчально-тренувальних центрах понад 30 країн-партнерів.

Варто відзначити, що Північна Македонія завершила успішну підготовку першої групи українських військовослужбовців. Інформацію про навчання тримали в таємниці з міркувань безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 23:27