Фото: novynarnia.com

Використання російською армією в Україні ракет із КНДР: Британія жорстко відреагувала

Велика Британія засудила використання армією Російської Федерації балістичного озброєння, яку країна-агресор отримала з Північної Кореї під час нещодавніх ударів по території України.

Про це повідомляє Reuters.

"Британія рішуче засуджує рішення Росії використовувати балістичні ракети, отримані з Північної Кореї, у недавніх атаках на Україну. Ми закликаємо Північну Корею припинити постачання зброї до Росії", — йдеться у заяві представника міністерства закордонних справ Великої Британії.

За словами британського посадовця, проти КНДР можуть бути запроваджені нові санкції за передачу Росії балістичних ракет.

"Британія продовжить працювати зі своїми партнерами, щоб гарантувати, що Північна Корея заплатить високу ціну за підтримку незаконної війни Росії в Україні", — додав представник міністерства закордонних справ країни.

За даними The Washington Post, Північна Корея могла передати Російській Федерації декілька десятків балістичних ракет для ударів по Україні. І така військова підтримка має тенденцію до зростання.

Нагадаємо, в листопаді Defense Express повідомляв, що Північна Корея, ймовірно, передала Російській Федерації балістичні ракети малої дальності. Окупанти могли отримати північнокорейський аналог "Точки-У" або Р-17.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що Росія, можливо, активізує зусилля щодо закупівлі балістичних ракет з-за кордону, оскільки в деяких умовах ці ракети виявляються більш ефективними для ураження цілей в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 07:22