Фото: BBC

Розвідка Британії завербувала низку росіян, які виступили проти війни в Україні, — ВВС

Очільник зовнішньої розвідки Великої Британії Річард Мур заявив, що його відомство завербувало низку росіян, які проти війни в Україні. Він закликав громадян РФ об'єднати зусилля та зупинити бойові дії.

Про це повідомила російська служба ВВС.

"Сьогодні багато росіян із жахом мовчки дивляться на те, як Збройні сили їхньої країни стирають з лиця землі українські міста, виганяють невинні родини з їхніх домівок і викрадають тисячі дітей. Вони приголомшені тим, що їхні солдати розоряють рідну країну. У глибині душі вони розуміють, що оголошені Путіним причини війни є нічим іншим, ніж фальсифікацією, міазмами брехні та вигадкою", — сказав він.

Крім того, Мур вважає, що росіяни "вимушено поставлені перед таким самим вибором і такими самими докорами сумління, що і їхні попередники 1968 року", коли радянські танки розчавили Празьке повстання.

"Я закликаю їх наслідувати приклад тих, хто вже приєднався до нас за останні 18 місяців. Наші двері завжди відчинені", — сказав очільник зовнішньої розвідки Великої Британії.

Глава британської розвідки наголосив, що його відомство "ніколи не зраджує своїх агентів і готове працювати з ними, щоб покласти край кровопролиттю".

"В основі моєї служби лежить те, що ми вірні нашим агентам довічно, і вдячні їм вічно", — сказав він.

Нагадаємо, раніше голова британської розвідки Річард Мур заявляв, що Україна продовжує відвойовувати окуповані території. За місяць ведення контрнаступальних дій українські військові змогли повернути більше територій, ніж російські окупанти захопили за рік.

Додамо, також у британській розвідці розповіли, що українська армія має успіх у контрнаступальній операції на Півдні. Росіяни там економлять боєприпаси, аби, ймовірно, зберегти їх для важливіших моментів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 20:59