Фото: Офіс президента України. Архівне зображення

Розвідка повідомила про евакуацію із Сектора Гази усіх українців: скільки людей вдалося вивезти

Усіх громадян України, які перебували у Секторі Гази, вдалося вивезти у безпечне місце. Евакуація здійснювалась в кілька етапів, усього вдалося врятувати понад 300 осіб, серед яких — іноземці.

Про успішне завершення операції з порятунку українців із Сектора Гази повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Участь в евакуації брали також представники Міністерства закордонних справ України. У підсумку із небезпечної зони вдалось вивезти 315 людей: 304 українці, два палестинці та дев'ятеро громадян Молдови.

"Серед врятованих із Сектора Гази ― двоє осіб з пораненнями, онкохвора, вагітна, а також двоє громадян, які координували українських воєнних розвідників безпосередньо у зоні конфлікту", — йдеться в повідомленні.

Що відомо про евакуацію українців з Сектора Гази

Президент Володимир Зеленський 8 листопада повідомив, що перша група з 43 громадян України була успішно евакуйована із Сектора Гази. До Кишинева 11 листопада прибули 155 людей, серед них — 145 українців, дев'ятеро громадян Молдови та один палестинець.

24 листопада речник МЗС Олег Ніколенко поінформував, що протягом доби із Сектора Гази до Єгипту вивели вісьмох українських громадян.

8 грудня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна евакуювала з Сектора Гази ще 40 українців.

Нагадаємо, днями ізраїльські збройні сили повідомили, що Ізраїль поширить наземну операцію на всю територію Гази. Цілями будуть об'єкти ХАМАС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.12.2023 00:43