Фото: соцмережі

Українська розвідка завербувала росіянина, який виводив в полон окупантів: ГУР розповіло деталі

Головне управління розвідки України в межах спецоперації "Бариня" завербувало російського кадрового військового. Завербований росіянин вивів з собою 11 окупантів, які теж захотіли здатися у полон.

Про це на прес-конференції розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

За його словами, розвідці вдалося домовитися про співпрацю з російським лейтенантом Данилом Алфьоровим. Окупант звернувся до проекту "Хочу жить" і з червня цього року він працював на Сили оборони України.

"Українська сторона запропонувала мені знайти військовослужбовців РФ, які хочуть здатися в полон за програмою "Хочу жить". За період співпраці мені вдалося вивести в полон три групи військових. Після того, як мене почали підозрювати, я сказав куратору з "Хочу жить", що виходжу. Потрапивши на територію України, я пройшов всі процедури, передбачені для військових РФ, які здалися в полон", — сказав росіянин.

Операція ГУР "синиця"

Російський льотчик перегнав до України вертоліт Мі-8 у межах спецоперації української воєнної розвідки під кодовою назвою "Синиця". Його звати Максим Кузьмінов. Він є капітаном, у РФ обіймав посаду командира Мі-8. 28-річний чоловік розповів, що перейшов на бік Збройних сил України, адже вважає війну проти України геноцидом та не схвалює дій своїх співгромадян.

Нагадаємо, у День воєнної розвідки президент Володимир Зеленський зустрівся з військовослужбовцями Головного управління розвідки Міністерства оборони та вручив високі державні нагороди. Також гарант та глава ГУР Кирило Буданов зробили фото біля того самого гелікоптера Мі-8, який був здобутий під час операції "Синиця".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2023 15:26