Розвідка спрогнозувала, коли може бути новий масований ракетний удар і від чого це залежить

04 СІЧНЯ 2023 10:06

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький вважає, що росіяни можуть у будь-який момент завдати масованого ракетного удару. Це залежатиме від того, скільки вони будуть застосовувати ракет й скільки на сьогодні в них готові.

Про це він повідомив у інтерв'ю "РБК-Україна", пише TrueUA.

На питання журналістів, чи може бути наступний масований ракетний удар може бути приблизно 9-10 січня, якщо орієнтуватись на статистику, Скібіцький сказав: "Це може бути й раніше. Це залежатиме від того, скільки вони будуть застосовувати ракет, скільки на сьогодні в них готові. Ми бачимо, що зараз авіація тренується, перелітає з одного аеродрому на інший, є тренування екіпажів з завдання ударів за минулу добу. Так що йде процес підготовки до наступного обстрілу".

За словами представника ГУР, ще багато залежатиме від погоди.

"Зараз якраз нормальна погода саме для застосування більш високоточного озброєння. "Шахеди" зараз, як правило, працюють у темну пору, а ракетне озброєння може застосовуватися впродовж доби. І зараз погода, принаймні в Києві, підходяща", – повідомив Скібіцький.

На питання, чи не вичікують окупанти, коли вдарять морози, щоб завдавати ударів по енергооб'єктах й чи не орієнтуються рашисти на морози, а на умовно льотну погоду, посадовець додав: "У них є свої плани. Є комплексні чинники. І погода, і свята, і наявність ракет, і морози. Тому однозначно сказати, що превалює якийсь один елемент, дуже складно".

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що, попри плани вищого керівництва армії Росії, Україна готується дати відсіч ворогу. За його словами, будь-яка спроба нового наступу буде провальною.

Війна, 04.01.2023 10:06