Саакашвілі підтвердив затримання його брата Давида в Києві

02 ВЕРЕСНЯ 2017 12:48

Брата колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі Давида затримано у Києві, інформує TrueUA.

«Сьогодні на світанку 8 представників МВС Авакова затримали мого брата Давида СААКАШВІЛІ, коли він виходив з дому в Києві, і відвезли в невідомому напрямку, – написав М.СААКАШВІЛІ на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

М.СААКАШВІЛІ стверджує, що у його затриманого брата є посвідка на проживання в Україні.

«Він юрист, має посвідку на проживання в Україні, мабуть, таким чином намагаються вплинути на мене, щоб я передумав повертатися», - зазначив політик.

При цьому він додав: «Учора на прикордонні пункти всього західного кордону надіслали мобільні групи з Києва, оскільки не довіряють місцевим прикордонникам. Завдання мобільних груп, до яких, зокрема, входять представники колишнього Беркута, не дати мені пройти і забрати паспорт. Ну що ж, зустрінемося на кордоні».

Як відомо, М.СААКАШВІЛІ, який був позбавлений українського громадянства, заявляв про намір повернутися в Україну 10 вересня.

У Держприкордонслужбі України повідомили, що прикордонники в разі спроби М.Саакашвілі перетнути держкордон діятимуть згідно із законодавством України.

За словами заступника генерального прокурора України Євгена ЄНІНА, М.Саакашвілі зможуть пропустити тільки за наявності української візи.

Політика, 02.09.2017 12:48