Фото: Pixabay

Сахару накрили небувалі зливи: частини пустелі пішли під воду, багато загиблих (фото)

Потужні зливи накрили найбільшу пустелю світу Сахару. Внаслідок масштабних затоплень загинули туристи та місцеві мешканці.

Про це повідомляє AP.

Зокрема, уряд Марокко заявив, що кількість опадів у вересні за два дні перевищила середні річні показники в кількох регіонах, де випадає менш як 250 міліметрів на рік, включаючи Тату, одну з найбільш постраждалих областей. Так, у селі Тагуніте за 24 години було зафіксовано понад 100 міліметрів.

Внаслідок масштабних злив у деяких частинах пустелі утворилися цілі оазиси. А супутники NASA навіть зафіксували, що вода надходить у озеро Ірікі, яке було сухим протягом 50 років. 

"Пройшло від 30 до 50 років з того часу, як у нас випало стільки дощу за такий короткий проміжок часу", — сказав співробітник Генерального управління метеорології Марокко Хусін Юабеб.

Натомість в Марокко та Алжирі через повені загинули майже 20 людей. Серед них, як туристи, так і місцеві жителі. 

До того ж завдяки масштабним зливам водосховища регіону поповнили запаси води.

"У вересні водосховища регіону заповнювалися рекордними темпами. Однак незрозуміло, наскільки надалі ці дощі допоможуть пом'якшити посуху", — йдеться в публікації.

Нагадаємо, раніше Південно-Африканську республіку накрив сильний снігопад. Подекуди снігові замети сягають двох метрів. Внаслідок негоди декілька ділянок ключового автобану N3 були закриті, адже навіть об’їзди автошляху були непроїзними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2024 14:25