Фото: Freepik

Сайт "Укртрансбезпеки" та система "Шлях" відновили роботу після технічного збою

У п'ятницю, 26 січня, система "Шлях" та веб-сайт "Укртрансбезпеки" відновили нормальну роботу після технічного збою, що стався напередодні. 

Про це повідомила Державна служба України з безпеки на транспорті у Telegram-каналі.

"До уваги міжнародних автомобільних перевізників та водіїв. Система "Шлях" та сайт "Укртрансбезпеки" працюють у штатному режимі", йдеться у повідомленні.

Додамо, що у четвер, 25 січня, "Укртрансбезпека" повідомляла, що через технічний збій роботи дата-центру тимчасово відсутній доступ до системи "Шлях" та офіційного сайту "Укртрансбезпеки". Про збій у роботі своїх IT-систем вчора заявляли також "Укрпошта" та "Нафтогаз".

"У наших IT-системах відбувся значний технічний збій. Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час",  проінформувала на сторінці у Facebook прес-служба "Укрпошти" напередодні.

Своєю чергою, "Нафтогаз" у Telegram-каналі писав у четвер про масштабну кібератаку проти компанії.

"Зафіксовано масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовують наші компанії. Наразі вебсайти та кол-центр не працюють. Про строки відновлення сервісів повідомимо додатково", йшлося у повідомленні. 

Зауважимо, що нових повідомлень від "Нафтогазу" та "Укрпошти" з приводу відновлення повноцінної роботи сервісів на момент публікації матеріалу не надходило.

Нагадаємо, кіберфахівці Служби безпеки України допомогли відбити нові кібератаки Російської Федерації на одного з національних операторів мобільного зв’язку "Київстар". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 26.01.2024 13:46