Саміт щодо Brexit між Британією і ЄС: основні напрямки та пріоритети

26 ВЕРЕСНЯ 2017 12:11

Як повідомляє TrueUA з посиланням на France 24,  вирішення фінансових спорів, статус островів і права громадян – є головними питаннями на 4-й раунд переговорів між ЄС і Лондоном про вихід Великобританії з союзу, заявили головний парламентер від Євросоюзу по Brexit Мішель Барньє і керівник переговорної групи від Британії з питань ЄС Девід Девіс.   

«Досягнення реального прогресу в трьох головних питаннях: громадяни, острови і фінансове врегулювання – це важливо для просування дискусії та здійснення перехідного періоду в майбутньому», – наголосив представник ЄС.  

Барньє сподівається, що на цьому тижні за результатами переговорів сторони таки досягнуть відчутного прогресу.  

Представник Лондона Девіс зазначив, що в питанні прав людини британська сторона готова домовлятися лише у відповідності з законодавством своєї країни.   

«Ми також маємо досягти прогресу в питанні подорожей британських громадян в Євросоюз, а також щодо виборчих прав на місцевих виборах», - підкреслив Девіс.   

«В питанні фінансового врегулювання щодо зобов'язань Лондона перед бюджетом ЄС, ми хочемо, щоб наші європейські партнери не турбувалися, що вони заплатять більше, або отримають менше, коли вони будуть виконувати нинішній бюджетний план в умовах рішення про вихід Британії», – запевнив держсекретар Британії.   

Нагадаємо, четвертий раунд переговорів щодо Brexit між Великобританією і Євросоюзом розпочався 25 вересня в Брюсселі.   

Він триватиме до 28 вересня і повинен стати вирішальним перед самітом ЄС 19-20 жовтня.

 

Світ, 26.09.2017 12:11