Санкції ЄС через турбіни SIEMENS у Криму. РФ назвала їх «недружнім» та «необґрунтованим» кроком

05 СЕРПНЯ 2017 09:45

Відповідальність за розширення санкцій ЄС проти Росії та можливі наслідки цих обмежувальних заходів для SIEMENS у МЗС Росії поклали на Євросоюз та Німеччину. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на EuroNews.

Розширення санкції ЄС проти Росії через вивезення газових турбін німецького концерну SIEMENS в окупований Крим різко розкритикували в МЗС РФ.

В оприлюдненій у п'ятницю, 4 серпня, заяві російського зовнішньополітичного відомства розширення санкційного списку названо «недружнім» та «необґрунтованим» кроком.

У Москві вважають, що «відповідальність за це рішення, включно з можливими господарськими витратами SIEMENS та інших німецьких, а також європейських компаній, що працюють в Росії, цілком і повністю лягає на ЄС та уряд Німеччини».

Також у російському дипломатичному відомстві зазначили, що Росія залишає за собою право вдатися до «заходів у відповідь».

Крім того, причини розширення списку в Москві вважають «абсолютно надуманими», оскільки, за версією МЗС РФ, йдеться про «звичайний комерційний спір».

Світ, 05.08.2017 09:45