Фото: sud.ua

САП стає незалежним органом, покидаючи структуру Офісу генпрокурора: деталі

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) розпочинає роботу як юридична особа публічного права незалежна від Офісу генпрокурора.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Відповідно до наказу заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури від 19 березня 2024 року № 52 Спеціалізована антикорупційна прокуратура як юридична особа публічного права розпочинає свою діяльність з 21 березня 2024 року", — йдеться у повідомленні відомства.

В Офісі генпрокурора пояснили, що це відбувається на основі ухваленого 8 грудня Верховною Радою минулого року закону "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури".

У САП наголошують, що початок функціонування незалежної антикорупційної прокуратури не вплине на розслідування справ чи підтримання державного обвинувачення в суді у кримінальних провадженнях, які вже слухаються у судових інстанціях.

Нагадаємо, упродовж 2023 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрила та притягнула до відповідальності низку високопосадовців. Протягом 2023 року викрито на гарячому голову Верховного Суду, суддів Апеляційного суду, забезпечено до кримінальної відповідальності 11 народних депутатів, трьох заступників міністрів. Якщо в цифрах, 21 особу з-поміж вищих посадових осіб держави, 39 керівників державних підприємств та 16 суддів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.03.2024 22:35