Фото з брифінгу в Ukraine Media Center

НАБУ і САП озвучили результати викриття топ-корупціонерів

Упродовж 2023 року Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрила та притягнула до відповідальності низку високопосадовців.

Про це повідомив директор НАБУ Семен Кривонос під час брифінгу в Ukraine Media Center.

"Протягом 2023 року викрито на гарячому голову Верховного Суду, суддів Апеляційного суду, забезпечено до кримінальної відповідальності 11 народних депутатів, трьох заступників міністрів. Якщо в цифрах, 21 особу з-поміж вищих посадових осіб держави, 39 керівників державних підприємств, 16 суддів", — зазначив він.

Водночас Керівник САП Олександр Клименко акцентував на результатах у сфері боротьби з корупцією саме в судовій системі.

"За результатами, в нас є повідомлення про підозру і направлені до суду. Це судді всіх інстанцій — як і перша інстанція, судді апеляції, судді Верховного Суду, також є Голова Державної судової адміністрації, що не менш важливо і не менш відповідальна посада в державі", — додав він.

Наразі детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у провадженнях, що стосуються зловживань у сфері оборони, зокрема, щодо закупівлі озброєння, бронетехніки, харчування, одягу.

"Наразі детективами НАБУ здійснюється розслідування, у понад 69 провадженнях, що стосуються тих чи інших зловживань у сфері оборони. З них ми виокремили  найпріоритетніші, що стосуються закупівлі озброєнь, бронетехніки, харчування, одягу у період 2022-2023 років. І зараз активно здійснюється досудове розслідування", — зазначив Семен Кривонос.

Нагадаємо, що детективи Національного бюро розслідувань підтвердили існування корупційної схеми, яка дозволяє значно завищувати ціни на харчові продукти для військовослужбовців. Зокрема, йдеться про розслідування закупівель Міністерства оборони з організації харчування військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2024 17:40