Саудівська Аравія інвестує в космічний туризм 1 мільярд доларів

28 ЖОВТНЯ 2017 14:24

Глава американської компанії Virgin Galactic Річард Бренсон обзавівся дуже могутнім і багатим другом в особі Саудівської Аравії. Можливо саме за підтримки цієї держави його мрія нарешті утілиться в життя і в космос зможуть літати не лише професіонали, але і звичайні туристи. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Wall Street Journal.

Уряд Саудівської Аравії оголосив про плани інвестувати в розвиток компанії Бренсона 1 мільярд доларів з можливим збільшенням інвестицій ще на 480 мільйонів в майбутньому. «Інвестиції з боку Саудівської Аравії дозволять компанії Virgin Galactic почати нову главу у сфері польотів людини в космос, економічного виведення супутників на орбіту і трансконтинентальних перельотів через космос. Інвестиції в даний момент проходять перевірки у відповідних державних структурах США, але вже зараз можна з упевненістю заявити, що подібний підхід є ключем до комерційного доступу до космосу», - свідчить офіційна заява.

Інвестиції будуть розподілені між трьома компаніями, що входять до групи Virgin Group. Перша і найважливіша, зрозуміло, це Virgin Galactic, що відповідає за розробку космічного корабля VSS Unity.

Частина грошей також дістанеться компанії The Spaceship Company, що створила минулу модель космічного корабля, а також Virgin Orbit, що займається запуском невеликих супутників. Незважаючи на інвестиції іншої держави, Virgin збереже усі свої лабораторії і виробництва на території США. Проте в Саудівській Аравії буде відкритий спеціалізований центр, присвячений космічному туризму.

Технології, 28.10.2017 14:24