Фото: СБУ

СБУ назвала ім'я винуватця обстрілу летовища на Кіровоградщині (фото)

Повідомлено про підозру військовослужбовцю, чиї самовільні дії призвели до ракетного обстрілу аеродрому "Канатове" у Кіровоградській області влітку 2022 року. Військовий був виконувачем обов’язків командира однієї із частин Сил спеціальних операції, його ім'я — Роман Червінський.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

За матеріалами справи, фігурант разом з іншими особами самовільно вирішив заволодіти літаком повітряно-космічних сил РФ. Російський пілот нібито погодився на пропозицію перейти на бік України.

Ця "операція" проводилася попри заперечення СБУ та без згоди відповідних державних органів. У результаті ворог отримав дані про розміщення на аеродромі "Канатове" особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків. Це дало змогу Росії обстріляти летовище.

"СБУ і ГУР МО відразу висловили свої зауваження до такого плану, його не погодили інші державні органи. Адже спецоперація приховувала в собі багато ризиків. Але окремі люди вирішили діяти на власний розсуд", — розповів голова СБУ Василь Малюк.

Зауважимо, внаслідок ракетного удару загинув командир військової частини, ще 17 українських захисників отримали поранення. Також було повністю знищено два бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ. Злітна смуга, інша техніка й будівлі зазнали значних пошкоджень.

Червінському оголосили про підозру за перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Наразі розслідування триває.  

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань викрили у Херсоні військовослужбовця, який після вторгнення російських загарбників вирішив не протистояти ворогу зі зброєю в руках, а прислужувати окупантам. Він мав тісні відносини з міською окупаційною адміністрацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2023 17:07