СБУ показала унікальні кадри надводних дронів "Морський малюк" (відео)

Зʼявились унікальні фото та відео надводних дронів "Морський малюк", які атакують російські цілі у Чорному морі.

Кадри опублікували у прес-центрі Служби безпеки України.

"Цікавить, який саме вигляд мають надводні дрони СБУ? Будь-ласка — публікуємо унікальні фото і відео "Морського малюка". Курс — тільки вперед, до Перемоги!" — йдеться у повідомленні. 

Дрон "Морський малюк": що відомо

Морські надводні дрони — унікальна розробка СБУ. До цієї розробки не мають відношення жодні приватні компанії. Саме ці дрони атакували Кримський міст у липні 2023 року, окремі — "Олєнєгорский горняк" і нафтовий танкер SIG.

За словами очільника СБУ Василя Малюка, над розробкою цих дронів і їхнім виготовленням працює колектив СБУ, якому допомагають цивільні інженери та спеціалісти сфери ІТ. Виробництво здійснюється на одному з підземних заводів на території України. Малюк наголосив, що саме Служба безпеки була автором відповідних оперативних задумів та подальшої їх успішної реалізації разом із Військово-Морськими силами ЗСУ. 

Морські дрони, які пошкодили Кримський міст у липні 2023 року, були названі SeaBaby, тобто "Морський малюк". Вони обладнані бойовою частиною 850 кг. Для враження десантного корабля "Олєнєгорський горняк" і танкера SIG було використано два окремі надводні дрони, в кожному з яких було по 450 кілограмів бойової частини.

Нагадаємо, у британській розвідці відзначили, що використання морських дронів українськими захисниками є небезпечним для російської армії. Сили оборони можуть використати такі засоби проти найслабших точок у логістиці Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 10:59