Фото: UNITED24

У британській розвідці пояснили, чим небезпечні для Росії морські дрони

Використання морських дронів українськими захисниками є небезпечним для російської армії. Сили оборони можуть використати такі засоби проти найслабших точок у логістиці Росії.

Так вважають у Міністерстві оборони Великої Британії.

Зокрема, іноземні аналітики нагадують, що 4 серпня біля Керченської протоки зазнав пошкодження російський танкер Sig. А 3 серпня подібної атаки зазнав бойовий десантний корабель "Олєнєгорський горняк". Ще раніше відбулась невдала атака на російські патрульні катери. Саме вони, найімовірніше, супроводжували російське торгове судно "Спарта IV".

британська розвідка

Інфографіка: Міноборони Великої Британії

У британській розвідці зазначають, що Sig і "Спарта IV" Росія використовує для перевезення пального та інших військових вантажів між Росією та Сирією. 

"З 28 лютого 2022 року російські військові кораблі не можуть проходити через Босфор, відтак російські сили у Сирії та Середземномор’ї стали дуже залежними від таких цивільних суден як Sig і "Спарта  IV" та деякі інші. Атаки продемонстрували, що операції з морськими дронами стають все важливішим компонентом сучасної війни на морі і можуть використовуватися проти найслабших точок у російській логістиці морським шляхом", — наголошують у британському Міноборони.

Нагадаємо, напередодні у ЗСУ розповіли, що російська армія панікує після удару дронами по її кораблях. Тож задля безпеки флот маневрує у водах Чорного моря.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 09:50