СБУ повідомила про підозру кремлівському псевдополітологу, який працював на Медведчука

Служба безпеки зібрала доказову базу на прокремлівського "політолога" Олександра Лазарєва, який допомагає Росії у війні проти України. Правоохоронці повідомили йому про підозру.

Про це поінформували в прес-службі СБУ.

Відзначимо, Лазарєв ще до початку повномасштабного вторгнення входив до об'єднання публічних псевдоекспертів, які працювали на Віктора Медведчука, Євгена Мураєва та Анатолія Шарія. Сам Лазарєв безпосередньо займався "розкруткою" медійних образів поплічників Кремля і допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформпросторі.

Для цього був частим гостем в ефірах підсанкційних каналів "Наш", Zik, NewsOne, "112" і Russia today. У своїх коментарях він неодноразово виправдовував агресивну політику Москви. Бойові дії на сході України він називав "громадянською війною". 

Після 24 лютого 2022 року Лазарєв приховано виїхав за кордон. Згодом він приїхав на територію Криму та приєднався до найближчого оточення Аксьонова, якому допомагає у проведенні ворожих інформаційних кампаній на півострові.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а також за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками)", — повідомляють у СБУ. 

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру керівнику Федерального агентства повітряного транспорту РФ ("Росавіація") Олександру Нерадьку.Він сприяв міністерству оборони країни-агресора в перекиданні окупаційних угруповань у напрямку державного кордону України, а також на територію захопленого Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.04.2023 16:16