Фото: СБУ

СБУ викрила українську корпорацію, яка фінансувала діяльність Пушиліна

Українська міжрегіональна продовольча корпорація в Дніпропетровській області фінансувала терористичну організацію "ДНР". Компанія перерахувала у "фонд" колаборанта Дениса Пушиліна понад 4 млн грн.

Про це повідомили в Службі безпеки України.

За даними правоохоронців, корпорація мала частину активів на тимчасово окупованій території Донецької області і сплачувала "податки" терористам. Окрім цього, компанія здійснювала "відрахування" до "фонду" Пушиліна на підтримку російських окупаційних угруповань.

Згідно з матеріалами слідства, організатором діяльності виявився власник компанії, створеної на початку 2000-х на Донеччині. Це підприємство займалося дистрибуцією оптових партій продовольчих товарів через торговельні мережі у різних регіонах України.

Однак у 2014 році засновники компанії перевели частину її активів на підконтрольну Україні частину Донеччини, а після повномасштабного вторгнення — у Дніпропетровську область.

Інша частина бізнесу увесь цей час залишилася на території так званої "ДНР".

СБУ визначили, що власник компанії налагодив збут продовольства і перерахування одержаних прибутків на користь місцевої окупаційної влади.

Під час обшуків у межах слідства правоохоронці виявили фінансово-господарську документацію, чорнові записи й комп’ютерну техніку з доказами незаконної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу топ-менеджерам корпорації.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила співробітника "Укрзалізниці", який працював на ФСБ і корегував ракетні удари по Києву. За співпрацю рашисти обіцяли посадовцю лояльне ставлення та керівні посади в окупаційних адміністраціях у разі захоплення українських територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2023 14:26