Фото: прес-служба СБУ

СБУ викрила працівника "Укрзалізниці", який корегував ракетні удари по Києву

Співробітник "Укрзалізниці" працював на ФСБ і корегував ракетні удари по Києву. За співпрацю рашисти обіцяли посадовцю лояльне ставлення та керівні посади в окупаційних адміністраціях у разі захоплення українських територій.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними правоохоронців, агентом виявився чинний посадовець Регіональної філії "Південно-Західна залізниця". Його спецслужба РФ залучила до негласної співпраці після повномасштабного вторгнення.

Зловмисник постійно тримав зв’язок із кадровим співробітником ФСБ, який координував його розвідувально-підривну діяльність проти України.

РФ цікавили розвіддані про час та місце пересування військових ешелонів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ. Водночас окупанти просили передати координати об’єктів енергогенеруючих підприємств у Києві.

Отримані дані рашисти планували використати для підготовки та проведення серії прицільних ракетних ударів по українській інфраструктурі.

СБУ своєчасно викрили російського агента, задокументували його діяльність і затримали в Чернігові. У зловмисника знайшли смартфони із доказами законспірованого листування з представником російської спецслужби.

Співробітнику "Укрзалізниці" повідомили про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану. Тепер йому загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Наразі зловмиснику обирають міру запобіжного заходу. Водночас правоохоронці продовжують розслідування для притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників російської агентури.

Нагадаємо, днями в Запоріжжі викрили масштабну ворожу ботоферму, яка дискредитувала українських військових та закликала донатити для окупантів. Ботоферма нараховувала щонайменше дві тисячі акаунтів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2023 11:55