Фото: СБУ

Закликали донатити для окупантів: у Запоріжжі викрили ворожу ботоферму

Масштабну ворожу ботоферму, яка дискредитувала українських військових та закликала донатити для окупантів, викрили у Запоріжжі. Ботоферма нараховувала щонайменше дві тисячі акаунтів.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Багатотисячна проросійська армія ботів "розганяла" дезінформацію про ситуацію на південному фронті, закликали надсилати гроші на потреби окупантів. Також ботоферма займалася дискредитацією військового командування України та підбурювала українців ухилятися від мобілізації.

Фейкові профілі поширювали у мережі Telegram-канал пропагандиста Рогова, який представляє окупаційну адміністрацію Мелітополя.

Зазначається, що ботоферма нараховувала щонайменше дві тисячі акаунтів, які поширювали фейки нібито від імені місцевих жителів. Її створив місцевий спеціаліст з інформаційних і телекомунікаційних технологій.

"У подальшому ворожий "осередок" мав стати "ударною силою" у проведенні масштабних інформаційних диверсій агресора у прифронтових районах області", — пояснює СБУ.

Під час обшуку в організатора ботоферми виявили: комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності; 2,5 тисячі SIM-карт українських операторів мобільного зв’язку та SIM-шлюзи та інше спеціалізоване обладнання і програмне забезпечення.

За даним фактом розпочали розслідування за ч. 2 ст. 361 ККУ. Розслідування триває.

Раніше повідомлялось, що російський диктатор Володимир Путін, що затягування війни з Україною піде на користь РФ. Він переконаний, що має у своєму розпорядженні достатньо ресурсів для довготривалого конфлікту.

Суспільство, 08.02.2023 16:11