СБУ затримала бойовика, який штурмував будівлю управління СБУ в Луганську

20 ВЕРЕСНЯ 2021 14:30

Контррозвідники Служби безпеки України на Луганщині затримали бойовика «ЛНР». У 2014 році він брав учать у штурмі та захопленні адміністративної будівлі управління СБУ у Луганській області.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на пресцентр Служби безпеки України.

«Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Станиці Луганської у квітні 2014 року приєднався до проросійських збройних угруповань. Разом з іншими бойовиками він зламував двері службових приміщень управління. За завданням ватажків зловмисник шукав документи, брав участь у розграбуванні та знищенні техніки, а також інших матеріальних цінностей, що були в будівлі СБУ. 

Після штурму бойовик чергував на зведених терористами барикадах і забезпечував «пропускний режим» на вході до захопленої будівлі. Потім ніс «службу» на блокпості біля Станиці Луганської, перевіряв документи громадян, які перетинали міст через Сіверський Донець, їхні речі та транспортні засоби», - йдеться в повідомленні.

Через конфлікт з іншими бойовиками та ватажками угруповання, він повернувся на підконтрольну українській владі територію та переховувався від українських правоохоронців у різних населених пунктах Луганщини.

Контррозвідники СБУ встановили місце його проживання і затримали у невеличкому селі під селищем Білокуракине. 

Бойовику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. За участь у незаконних збройних формуваннях санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Події, 20.09.2021 14:30