Фото: СБУ

СБУ затримала російських агентів, які скоригували подвійний удар "Іскандерами" по Покровську

Працівники Служби безпеки України знешкодили агентурну групу воєнної розвідки окупантів у Донецькій області. В результаті операції було затримано шістьох фігурантів, яких підозрюють у коригуванні обстрілів. 

Як повідомляє прес-центр правоохоронного органу, за наведенням підозрюваних, торік 7 серпня окупанти здійснили подвійний удар ракетами "Іскандер" по місту Покровськ.

"Тоді під час першої атаки рашисти поцілили у багатоквартирний будинок, коли на місце події прибули поліцейські та рятувальники, рашисти завдали повторного удару", — йдеться у повідомленні. 

Затримані коригувальники

Затримані коригувальники

Фото: СБУ

Зазначається, що унаслідок ракетних ударів були численні жертви та поранені серед цивільного населення. За даними слідства, ця агентурна група готувала координати для ракетних ударів по місцях базування українських військових на Авдіївському напрямку. Фігуранти поодинці здійснювали обхід місцевості та намагалися приховано фіксувати позиції Збройних сил України. Підозрювані діяли окремо, але працювали на одного спільного куратора з воєнної розвідки країни-агресора. Його особу вже встановлено Службою безпеки. 

Затримані коригувальники

Затримані коригувальники

Фото: СБУ

Відомо, що саме він створив і дистанційно керував агентурною групою, до складу якої входило шестеро мешканців Покровського району. Для їх вербування він використовував проросійські Telegram-канали, де чоловіки залишали антиукраїнські коментарі. У помешканнях затриманих під час обшуку виявили мобільні телефони, які вони використовували у розвідувально-підривній діяльності на користь окупантів.

Затримані коригувальники

Фото: СБУ

Натепер фігуранти перебувають під вартою. Їм повідомлено про підозру в державній зраді, яка була вчинена в умовах воєнного стану. За цей злочин їм загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі. 

Затримані коригувальники

Фото: СБУ

Нагадаємо, нещодавно СБУ запобігла чотирьом терактам у Києві, які мали відбутися 9 травня. У результаті багатоетапної спецоперації у столиці затримано агентів російського Головного розвідувального управління, які встановлювали вибухові пристрої в будівельних гіпермаркетах відомої мережі та біля одного із кафе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2024 15:07