На фото: Євген Корнійчук. Джерело: Sandlerdarina/ Вікіпедія

Серед постраждалих під час теракту в Ізраїлі є українка, — посол

Внаслідок теракту у Тель-Авіві 1 жовтня постраждала українка. Загалом терористи вбили сімох людей та ще 16 поранили.

Про це в ефірі телемарафону повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук. Він наголосив, що українське посольство отримало цю інформацію від ізраїльської поліції у середу вранці, 2 жовтня.

"Хочу сказати, що, на жаль, стало відомо сьогодні, що серед жертв теракту в Яффо, який відбувся вчора перед атакою Ірану, виявилося 7 загиблих і 16 поранених. І серед поранених одна громадянка має подвійне громадянство. Тобто має український паспорт", — зазначив Корнійчук.

Посол додав, що відвідає постраждалу сьогодні чи завтра, за його словами, її життю нічого не загрожує. Також Корнійчук зауважив, що наразі в Ізраїлі залишається близько 15 тисяч українців, які стоять на консульському обліку, але загалом ця цифра набагато більша.

Зауважимо, що 1 жовтня в Тель-Авіві невідомі почали стрілянину в районі міста Яффо. Відразу були повідомлення про чотирьох загиблих та сімох постраждалих. Пізніше кількість жертв і поранених зросла.

Нагадаємо, у вівторок, 1 жовтня, Іран розпочав ракетну атаку зі своєї території в бік Ізраїлю: у Тель-Авіві фіксували влучання ракет у житлові будинки. Спочатку повідомлялось, що Іран випустив по Ізраїлю близько 400 ракет, але згодом це число скоригували до 180. В Ізраїлі заявили, що це оголошення війни та попередили, що вони дадуть безпрецедентну відповідь.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки підтримують право Ізраїлю на самозахист. Зокрема, американський міністр оборони Ллойд Остін уже розмовляв на цю тему з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галланом, де чітко окреслив позицію США

Як відомо, Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що в ніч із 30 вересня на 1 жовтня розпочала наземні рейди на півдні Лівану в межах операції під назвою "Північні стріли", спрямованої проти сил організації "Хезболла".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.10.2024 15:33