Фото ілюстративне. Джерело: nationalinterest

Іран розпочав ракетну атаку на Ізраїль: подробиці

У вівторок, 1 жовтня, Іран розпочав ракетну атаку зі своєї території в бік Ізраїлю. До цього з'явилась інформація про такі наміри Тегерану.

Про це повідомляє Israel Defense Forces.

Як зазначає армія Ізраїлю, у країні розповсюдили інструкції з порятунку життя в різних районах держави.

"Закликаємо населення дотримуватися вказівок командування тилу. Почувши сирену, ви повинні увійти в захищене місце і залишатися там до подальших вказівок", — йдеться у повідомлені.

Також за даними ЦАХАЛу, усі ізраїльські цивільні особи перебувають у бомбосховищах.

"Ми серйозно стежимо за загрозою. Ми просимо громадськість дотримуватися вказівок командування тилу. Вогонь з боку Ірану може бути широкомасштабним", — наголосив речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі.

Ізраїльські військові запевнили, що "система протиповітряної оборони повністю готова, виявляє та перехоплює загрози там, де це необхідно, навіть у цей момент". Водночас, як зазначили сили Ізраїлю, оборона не є герметичною, тому необхідно виконувати вказівки командування тилу. 

"Ви можете почути вибухи, які можуть бути результатом перехоплень або ударів. Через різноманітність загроз сигнали тривоги можуть спрацьовувати в широко поширених областях. Слідкуйте за інструкціями на офіційних сторінках командування тилу та прес-секретаря ЦАХАЛ", — йдеться у повідомленні армії Ізраїлю.

Як відомо, Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що в ніч із 30 вересня на 1 жовтня розпочала наземні рейди на півдні Лівану в межах операції під назвою "Північні стріли", спрямованої проти сил організації "Хезболла".

Нагадаємо, що 30 вересня зранку Ізраїль завдав авіаційного удару по центральному району Бейрута. Внаслідок атаки щонайменше четверо людей загинуло, близько 20 осіб поранено. Після удару там виникла пожежа.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки підтримують право Ізраїлю на самозахист. Зокрема, американський міністр оборони Ллойд Остін уже розмовляв на цю тему з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галланом, де чітко окреслив позицію США.

Нещодавно стало відомо, що Україна з тривогою стежить за розвитком подій у Ліванській Республіці, зокрема у контексті рішення Держави Ізраїль розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану.

Своєю чергою європейські країни просять своїх громадян залишити Ліван, оскільки 1 жовтня Ізраїль розпочав наземний наступ на "Хезболлу". Ситуація в регіоні може загостритись у будь-який момент.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.10.2024 20:05