Фото: nrcu.gov.ua

Іран готує масштабну ракетну атаку на Ізраїль, — CNN

Високопоставлений представник Білого дому заявив, що Іран готується найближчим часом завдати удару балістичними ракетами по Ізраїлю. При цьому США готові зробити все можливе, щоб допомогти Ізраїлю відбити ворожу атаку.

Про це повідомляє CNN з посиланням на неназваного високопосадовця Білого дому.

"У США є підстави вважати, що Іран готується найближчим часом завдати удару балістичними ракетами по Ізраїлю", — йдеться у повній заяві.

"Ми активно підтримуємо оборонні приготування для захисту Ізраїлю від цього нападу. Прямий військовий напад Ірану на Ізраїль матиме серйозні наслідки для Ірану", — продовжив він.

США готові зробити все можливе, щоб допомогти Ізраїлю перехопити все, що Іран направить у його бік, сказав американський урядовець. Ці зусилля будуть схожі на те, як США запропонували свою допомогу у квітні, коли Іран запустив хвилю безпілотників і ракет у бік Ізраїлю — переважна більшість із яких успішно перехоплено.

Поки незрозуміло, якого масштабу атака, за очікуваннями США, Іран здійснить проти Ізраїлю цього разу.

Як відомо, Армія оборони Ізраїлю офіційно заявила, що в ніч із 30 вересня на 1 жовтня розпочала наземні рейди на півдні Лівану в межах операції під назвою "Північні стріли", спрямованої проти сил організації "Хезболла".

Нагадаємо, що 30 вересня зранку Ізраїль завдав авіаційного удару по центральному району Бейрута. Внаслідок атаки щонайменше четверо людей загинуло, близько 20 осіб поранено. Після удару там виникла пожежа.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки підтримують право Ізраїлю на самозахист. Зокрема, американський міністр оборони Ллойд Остін уже розмовляв на цю тему з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галланом, де чітко окреслив позицію США.

Нещодавно стало відомо, що Україна з тривогою стежить за розвитком подій у Ліванській Республіці, зокрема у контексті рішення Держави Ізраїль розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану.

Своєю чергою європейські країни просять своїх громадян залишити Ліван, оскільки 1 жовтня Ізраїль розпочав наземний наступ на "Хезболлу". Ситуація в регіоні може загостритись у будь-який момент.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.10.2024 18:05