Шахтар переміг Наполі у Харкові

14 ВЕРЕСНЯ 2017 11:44

Перемогу донецькому клубу принесли влучні удари ТАЙСОНА та ФЕРРЕЙРИ. Наполі відповів голом МІЛІКА з пенальті.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Football 24.  

Команди розпочали без розвідки та вже в дебюті зустрічі обмінялись небезпечними моментами. На 4-й хвилині ДІАВАРА під пресингом «гірників» втратив м'яч у центрі поля, ФРЕД швидко переадресував сферу на ТАЙСОНА, а той з-за меж штрафного майданчика пробив поруч з дальньою стійкою.   

Наполі з відповіддю не забарився – МІЛІК з гострого кута не зумів влучити у ворота ПЯТОВА.  

Шахтар взяв м'яч під свій контроль та продовжував атакувати, що принесло свої плоди на 15-й хвилині.   

СРНА знайшов на лінії штрафного майданчика ФЕРРЕЙРУ, який елегантно п'ятою продовжив на ТАЙСОНА, а той, розібравшись з ЗЕЛІНСКІ, пробив прямісінько у лівий від голкіпера кут.   

Вже через п'ять хвилин ТАЙСОН міг оформити дубль, однак, вискочивши на побачення з РЕЙНОЮ, не зумів переграти іспанського голкіпера.  

Після цього фортуна уже була на боці Шахтаря. Спочатку АЛЬБІОЛЬ не влучив у відкритий кут після відмінного кросу від КАЛЬЄХОНА, а згодом ОРДЕЦЬ ледь не зрізав м'яч у власні ворота, перериваючи простріл від ГУЛЯМА.   

А під завісу першого тайму «гірників» виручив ПЯТОВ, який у красивому стрибку зреагував на фірмовий удар ІНСІНЬЄ в дальню дев'ятку.  

Шахтар розпочав гостріше після перерви і на 55-й хвилині непогану нагоду, щоб подвоїти перевагу донеччан, втратив ФЕРРЕЙРА, який обвідним ударом не влучив у дальню дев'ятку.   

Втім, ФАКУНДО виправився вже через три хвилини, коли замкнув головою класну навісну передачу від СТЕПАНЕНКА з лівого флангу.   

У цьому моменті потрібно відзначити помилку РЕЙНИ, який вийшов з воріт, але не дістався до м'яча.  

Наполі скоротив відставання в рахунку на 71-й хвилині, коли МІЛІК чітко реалізував пенальті, призначений за фол СТЕПАНЕНКА на МЕРТЕНСІ.   

Після цього неаполітанці здійснили ряд брудних фолів.   

ОРДЕЦЮ, зокрема, дісталося від МЕРТЕНСА, а ТАЙСОН постраждав від ліктя КАЛЬЄХОНА.  

На 83-й хвилині ФЕРРЕЙРА міг знімати усі питання про переможця, однак влучив у стійку після навісу СРНИ, а КОВАЛЕНКО добивав дуже кволо.   

Наполі одразу ж відповів вбивчим моментом МІЛІКА, який отримав передачу з центру поля та пробив вище воріт. Ще через декілька хвилин вже ПЯТОВ парирував удар КАЛЬЄХОНА, який відгукнувся на передачу ДІАВАРА.  

Шахтар зумів вистояти перед фінальним штурмом італійців та стартував у Лізі чемпіонів із важкої перемоги.

 

Спорт, 14.09.2017 11:44