Фото: Командування Повітряних сил ЗСУ

Шанс на мільйон: військовий збив з кулемета російську крилату ракету (фото)

Військовий Повітряних Сил Сергій на псевдо "Доктор Мом" збив російську крилату ракету з кулемета, яка прямувала на Київщину. Таке завдання надзвичайно важко реалізувати зі зброї, яку використав український захисник.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України на своїй сторінці в Facebook.

У Повітряних силах повідомили, що у цивільному житті Сергій працював медиком. Нині ж, несе бойове чергування у складі мобільної вогневої групи. 

Військовий пригадує, як вранці 12 червня його підрозділ перехопив ворожу ракету, що прямувала на Київщину. Він наголосив, що збити ворожу ракету з кулемета — завдання надзвичайно складне. Проте відповідальність та розуміння того, що життя багатьох людей залежить, зокрема від нього, роблять неможливе.

"Отримавши команду "готовність", разом з побратимами, негайно вирушили на позицію. По рації повідомили, що наша ціль вже близько. Кілька секунд і ми побачили ворожу ракету, що неслася у бік Василькова. Не вагаючись, взяв свій кулемет і відкрив вогонь по цілі. В думках було лише одне — маю влучити! Пустивши чергу з кулемета побачив, що ракета почала відхилятися від курсу та знижуватись", — пригадує військовий.

Сергій зізнався, емоції у той момент переповнювали його. У те, що він дійсно збив ворожу ракету з кулемета, повірив лише тоді, коли на власні очі побачив її уламки.

Військовий Повітряних сил збив російську ракету

Фото: Командування Повітряних сил ЗСУ

Як відомо, в ніч на 20 червня російські терористи знову вдалися до масованого обстрілу енергетичної інфраструктури України. Загалом рашисти запустили 36 засобів повітряного нападу. Протиповітряна оборона України знищила чотири крилаті ракети, одну авіаційну ракету та 27 безпілотників типу Shahed.

Після чергового російського нападу в "Укренерго" повідомили, що під час ударів пошкоджено обладнання на енергетичних об’єктах у Вінницькій, Дніпропетровській і Донецькій областях. До того ж семеро енергетиків отримали поранення внаслідок обстрілу.

Нагадаємо, раніше прес-служба ДТЕК повідомила, що в ніч на четвер, 20 червня, російські окупанти знову атакували теплоелектростанцію. Внаслідок рашистського удару трьох працівників поранено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2024 17:35