Ракета Bayraktar Kemankeş 2. Джерело: defence-ua.com

У Туреччині випробували крилату ракету Bayraktar зі штучним інтелектом (відео)

Турецька компанія Baykar провела випробування нової міні-ракети — Bayraktar Kemankeş 2. Вона обладнана штучним інтелектом, має дальність дії понад 200 кілометрів і може перебувати в повітрі близько години.

Про це повідомив директор компанії Baykar Сельчук Байрактар, оприлюднивши відео запуску ракети.

Компанія Baykar відома своїми безпілотниками, зараз же вона активно займається і виробництвом ракет, про що свідчить ці випробування.

Завдяки реактивному двигуну Kemankeş 2 здатна швидко переміщатися та вражати цілі в тилу противника.

Платформою для тестового запуску розробники застосували позашляховик, на якому встановили спеціальні кріплення для установки ракети. Після розгону до необхідної швидкості ракета Kemankes 2 злетіла в повітря.

Фахівці зазначили, що висока точність ракети дозволить знищувати цілі навіть у складних погодних умовах, розпізнаючи їх завдяки оптичній системі наведення зі штучним інтелектом. Крім того, завдяки новим технологіям захисту ракета стійка до різних електронних перешкод, що збільшує загальну ефективність застосування цього озброєння.

Нагадаємо, на початку лютого цього року з’явилася інформація, що турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 людей. Вона виготовлятиме моделі безпілотників TB2 або TB3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.04.2024 09:36