Східний Єрусалим: Два палестинці були вбиті в наслідок напруги біля священного місця…

22 ЛИПНЯ 2017 08:40

Два палестинці були вбиті внаслідок протистоянь з Ізраїльськими підрозділами спеціального призначення в Східному Єрусалим.

Як інформує TrueUA з посиланням на BBC, близько  200 осіб були поранені в регіоні Західного Берегу річки Йордан. Наразі невідомо, хто саме відкрив вогонь, проте, за непідтвердженими даними, один із палестинців був застрелений єврейським поселенцем із Західного берега Йордану.

Заворушення почалися, коли перед п’ятничною молитвою біля Храмової гори зібралися тисячі палестинців, які відмовилися проходити через металодетектори. Протестувальники почали кидати каміння, намагаючись прорвати поліцейські кордони. Сили безпеки відтіснили демонстрантів, застосувавши шумові гранати.

Зазначимо, що ввечері 20 липня неподалік від Храмової гори відбулися зіткнення поліції з палестинцями, які кидали в правоохоронців каміння та пляшки. Одна з причин зіткнень - рішення поліції від 16 липня встановити металодетектори на підходах до Храмової гори. Воно було ухвалене після того, як минулої п'ятниці троє невідомих відкрили вогонь по поліцейських в Єрусалимі, у результаті загинули двоє та було поранено одного правоохоронця. Атака сталася недалеко від Храмової гори, яка вважається священним місцем як для мусульман, так і для іудеїв.

Світ, 22.07.2017 08:40