Схильність до зрад зв'язали з формою особи!

20 ВЕРЕСНЯ 2017 16:27

Як повідомляє TrueUA з посиланням на Naked Science, дослідники дійшли висновку, що коротких і широких осіб, що мають, люди проявляють найбільшу сексуальну активність, а також більшою мірою, чим інші, схильні зраджувати своїм партнерам.  

Давно відомо, що сприйняття осіб людьми значною мірою обумовлене не лише їх здатністю розпізнавати емоції, але також, наприклад, статтю, кольором шкіри, віком і показником FWHR (Facial width to height ratio) співрозмовника.   

Останнє показує співвідношення ширини і висоти особи. Це співвідношення вважають морфологічним сигналом, який пов'язаний із статевим диморфізмом, а також соціальними рисами, характерними для тієї або іншої особи.  

Параметр FWHR все більше цікавить психологів. Раніше вчені вже виявили зв'язок FWHR з агресивністю і рядом інших рис вдачі. Тепер же дослідники з Університету Ніпіссінга (Канада) знайшли залежність показника співвідношення ширини і висоти особи з мірою сексуальної активності.   

Результати автори робіт опублікували у виданні Archives of Sexual Behavior, а короткий огляд можна знайти на EurekaAlert!   

Дослідження включали два етапи. На першому з них фахівці опитали 145 студентів, що мають романтичні відношення. Добровольців, зокрема, запитували про особливості їх соціальної поведінки і аспекти, пов'язані з сексуальним життям.   

Також дослідники встановили показник FWHR учасників експерименту. У рамках другого етапу участь в дослідженні взяли 314 чоловік. По суті, він був розширеним варіантом першого. Метою учених, зокрема, було виявлення міри вірності сексуальному партнерові.  

На думку Стівена Арнокі (Steven Аrnocky), отримані результати дозволяють говорити про те, що по FWHR можна прогнозувати рівень сексуальної активності чоловіків і жінок.   

«Дані показують, що характеристики особи можуть передавати важливу інформацію про сексуальну мотивацію людини», - говорить фахівець.   

Найвищий рівень сексуальної активності демонстрували люди, що мають коротких і широких осіб. Також саме люди з такими рисами обличчя виявилися найбільше схильні до зрад. Причому йдеться не про нові романтичні почуття, а про випадкові зв'язки.   

Дослідники говорять, що кореляція між пропорціями особи і сексуальним потягом обумовлена рівнем гормону тестостерону під час статевого дозрівання. Відповісти на інші важливі питання, можливо, допоможуть нові дослідження в цьому напрямі.   

Раніше, нагадаємо, інша група учених дійшла висновку, що секс і насильство пов'язані в чоловічому мозку, проте в жіночому цього зв'язку не спостерігається.

 

Суспільство, 20.09.2017 16:27