Фото: Віталій Глагола

Схиляв жінок до продажу дітей: вихователя дитбудинку зі Закарпаття знову взяли під варту

Суд повторно взяв під варту закарпатського торговця дітьми. Вихователь дитячого будинку Денис Вароді, який хотів продати дитину в ЄС, може вийти під заставу 2 600 000 гривень. 

Про це повідомив закарпатський журналіст Віталій Глагола.

"Закарпатський апеляційний суд у засіданні під головуванням судді Феєр змінив запобіжний захід вихователю дитячого будинку Денису Вароді, якого було затримано на торгівлі дітьми. Суд змінив рішення Ужгородського міськрайонного суду: суму застави змінили із одного мільйона гривень на 2,6 мільйона гривень", — йдеться у повідомленні.

Наразі Дениса Вароді знову взяли під варту. Вийти він зможе лише у разі внесення вказаної застави.

Торгівля дітьми на Закарпатті: що відомо про справу Дениса Вароді

Наприкінці червня на пункті пропуску українсько-словацького кордону правоохоронці затримали чоловіка із Закарпаття, який організовував продаж дітей. Він шукав жінок, які перебували у скрутному матеріальному становищі, і схиляв їх продавати власних дітей за кордон. 

Під час затримання зловмисник супроводжував матір, яка мала продати у Словаччині свого однорічного сина. На такій торгівлі жінка могла заробити пʼять тисяч доларів, тоді як організатор за свої послуги отримував 20 тисяч доларів.

Однак жінка погодилась співпрацювати з правоохоронцями, тому організатора торгівлі дітьми затримали. Його взяли під варту, однак згодом він вийшов внісши заставу у розмірі мільйон гривень.

Нагадаємо, 12 липня правоохоронці повідомили, що на Прикарпатті мати трьох дітей вбила свого новонародженого сина. Жінка із Коломиї не стояла на обліку вагітних та народила дитину вдома. А після пологів обгорнула немовля одягом та викинула у криницю на власному подвірʼї. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.07.2023 14:07