Фото: Генштаб ЗСУ

Шість ударів по "кублах" рашистів та мінус дві ракети "Калібр": Генштаб розповів про успіхи ЗСУ

Протягом доби, 18 лютого, українські військові відбили атаки ворога та знищили дві ракети типу "Калібр". До того ж ЗСУ завдали шість ударів по "кублах" рашистів.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Гряниківка і Масютівка Харківської області; Білогорівка, Червонопопівка і Кремінна – Луганської та Виїмка, Федорівка, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське і Часів Яр на Донеччині.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також по позиції зенітно-ракетного комплексу.

Сили протиповітряної оборони за добу збили дві крилаті ракети типу "Калібр", а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один район зосередження живої сили противника.

За даними Генштабу, у противника виникли проблеми з логістичним забезпеченням своїх підрозділів. Так, через передчасний вихід з ладу модернізованих зенітних ракетних систем "С-300" та неможливість оперативно доставити бойові компоненти і провести регламентне обслуговування техніки в бойових умовах, ЗРК доводиться відправляти на заводи-виробники в Росію.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у Росії недостатньо сил, щоб наступати на північні області України. Нашим бійцям вдалося значно укріпити північний кордон.

Також армії Російської Федерації не вдається просунутись у районі міста Вугледар Донецької області. У ворога немає ресурсів для проведення масштабних штурмових дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.02.2023 07:33