Фото: росЗМІ

ЗСУ з Javelin знищили російський танк "Прорив" (відео)

Українські військові подовжують нещадно знищувати техніку російських загарбників та завдавати ворогу  непоправних втрат. Так, наші бійці знищили російський танк Т-90 "Прорив".

Про це повідомила прес-служба Десантно-штурмових військ ЗСУ.

"Розрахунок протитанкового ракетного комплексу Javelin двома влучними пострілами знищив гордість російського машинобудування, залишивши на місці купу обпеченого металу", - йдеться в повідомленні.

Блискавичну роботу показали воїни 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

Танк "Прорив"

Т-90м, або як його ще називають танк "Прорив", у Росії вважається "вершиною танкобудівної думки". Проте не такий він вже й ідеальний, як його змальовують рашисти.

Від звичайного Т-72 він, в основному, відрізнявся динамічним захистом, комплексом керованого озброєння та станцією активних перешкод "Штора". Ця модернізація була направлена лише на те, щоб підтягнути бойові можливості Т-72 до рівня Т-64БВ, Т-80У та Т-80УД.

Проте всі основні недоліки конструкції Т-72 залишились, бо він створювався під концепцією "дешевий та масовий", або — "завалити кількістю". 

Вагу Т-90М росіяни ховають під формулюванням "не превышает 50 т.", і таким чином питома потужність нового "супер-танка" лише близько 22,5 к.с./т. Тобто у питанні мобільності та рухомості "Прорив" програє майже всім конкурентам. Наприклад, у німецького Leopard-2A5 цей показник - 24,0 к.с./т., а у ще радянського Т-80У — 27 к.с./т.

Нагадаємо, українські військові ліквідували за добу 1010 російських солдатів. Крім того, ЗСУ знищили дві ППО, три БПЛА та п'ять танків ворога.

Наші воїни відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Гряниківка та Сеньківка Харківської області, Стельмахівка, Краснополівка та Кремінна в Луганській області, Виїмка, Федорівка, Дубово-Василівка, Роздолівка, Парасковіївка, Берхівка, Бахмут, Іванів Водяне, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка та Вугледар у Донецькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2023 10:56