Нацгвардійці "відкобзонили" близько 320 рашистів на околицях Бахмута

Протягом минулого тижня підрозділи Третьої бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана в ході боїв на околицях Бахмута знищили або знешкодили понад триста окупантів. Водночас противник не припиняє наступальні та штурмові дії позицій нацгвардійців попри на численні втрати в живій силі.

Про це повідомив заступник директора Департаменту планування застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович.

"В ході жорстоких вуличних боїв, які точились на околицях Бахмута з малими групами противника цього тижня, підрозділами Третьої бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана було знищено або знешкоджено близько 320 осіб ворога", — сказав Уршалович.

За його словами, ворог, намагаючись виснажити наші підрозділи, після невдалої атаки відходить, перегруповується і знову розпочинає штурм наших позицій. Уршалович зазначив, що на окремих напрямках протягом доби наші підрозділи зазнають до 25-30 артилерійських обстрілів та відбивають до 20 штурмів на свої позиції.

Так, в районі Спірного противник, підтримуючи наступальні дії своїх сил, застосовував по позиціях 14 бригади оперативного призначення імені Івана Богуна не тільки артилерію, але й здійснив авіаційні удари. Гвардійці завдали противнику відчутних втрат та не допустили його просування вперед. Всього ж за тиждень було знищено близько 15 осіб російської армії.

Уршалович окремо відзначив особовий склад Першої Президентської бригади оперативного призначення ім. гетьмана Петра Дорошенка, які стримують штурми найманців російських приватних військових компаній у районі Білогорівки. За результатами боїв, гвардійці знищили приблизно 20 ворогів.

Нагадаємо, раніше українські снайпери розповіли, що наче у тирі знищують рашистів у Бахмуті. При цьому російські загарбники полишають на полі бою поранених побратимів і навіть не надають їм першої допомоги.

Також повідомлялося, що, за даними ВВС, втрати армії РФ за останні два тижні стали в п’ять разів більшими. Відомо про щонайменше 14 709 загиблих рашистів. Так, підтверджені втрати Росії почали суттєво зростати ще з середини грудня. Впродовж усього 2022 року російські джерела зазвичай повідомляли приблизно про 250-300 загиблих щотижня. У січні 2023-го ці цифри подвоїлися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2023 05:18