Шмигаль повідомив, скільки коштів потрібно для швидкого відновлення критичної інфраструктури

12 ГРУДНЯ 2022 22:59

Для швидкого відновлення критичної інфраструктури для проходження зимового періоду Україні потрібен 1 мільярд доларів.

Як розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні ОЕСР, план відновлення України після війни передбачає три етапи. Утім зараз головним пріорітетом є саме відновлення критичної інфраструктури та енергетичного сектору, пише TrueUA.

Атаки Росії на енергетичну систему України призвели до її пошкодження та дестабілізації електромережі, що спричинило потребу в застосуванні планових та екстренних відключень електроенергії. Голова уряду підкреслив, що це впливає на всі сектори економіки та соціального життя України.

"Орієнтовна вартість екстреної підтримки електроенергетики оцінюється в 500 мільйонів доларів США. Орієнтовна вартість екстреної підтримки сектору централізованого теплопостачання оцінюється ще в 500 мільйонів доларів США", – сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр також нагадав, що відповідно до звіту Світового банку, Єврокомісії та Кабінету Міністрів, загальні потреби щодо відбудови та відновлення України на 1 червня оцінювались у 349 млрд дол.

"За попередніми оновленими оцінками Світового банку та Уряду України потреби на відбудову зростуть до 500-600 млрд доларів", – зазначив він.

Нагадаємо, напередодні Шмигаль попередив українців про "суттєві обмеження взимку".

Економіка, 12.12.2022 22:59