Денис Шмигаль та Ентоні Блінкен. Джерело: Telegram прем'єр-міністра України

Шмигаль зустрівся із Блінкеном: обговорили розвиток спільних інвестиційних проектів

У вівторок, 14 травня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Києві зустрівся із державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном. Обговорили створення нових можливостей для інвестицій приватного сектору, конфіскацію російських активів та ще декілька важливих тем.

Про це очільник українського уряду написав у Telegram.

"Провели зустріч з Ентоні Блінкеном. Важлива тема нашого діалогу — конфіскація російських активів. Шукаємо рішення як використати їх на користь України", — зазначив Шмигаль.

Під час зустрічі американський гість зазначив, що низка приватних компаній зі США зацікавлена в інвестиціях в нашу державу. У цьому контексті сторони порушили тему створення спроможностей для інвестицій приватного сектору.

Також український прем'єр з Держсекретарем США обговорив черговий пакет воєнної допомоги в розмірі 400 мільйонів доларів. Шмигаль наголосив на потребі посилити ППО в Україні, зокрема для захисту енергетичних об’єктів.

"Отримав запевнення, що Сполучені Штати працюють у цьому напрямку. Подякував Адміністрації президента Джо Байдена та американському народу за потужну підтримку, яку США надають Україні від повномасштабного вторгнення Росії", — підсумував очільник українського уряду.

Варто зазначити, що 14 травня Ентоні Блінкен також зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Сторони обговорили перспективи розширення участі США в коаліції винищувачів та програм тренування пілотів, а також нагальні потреби в далекобійних спроможностях і комплектуванні додаткових бригад. Ще однією важливою темою став Глобальний саміт миру, який пройде у Швейцарії 15–16 червня. 

Нагадаємо, 14 травня Кабінет міністрів створив Стратегічну інвестиційну раду. Головна мета — сформувати єдиний проектний портфель публічних інвестицій та посилити їхню ефективність. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2024 18:17