Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль зустрівся з сенатором США: обговорили потреби української економіки

У понеділок, 18 березня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з сенатором Сполучених Штатів Америки від Південної Кароліни Ліндсі Грем, який з робочим візитом прибув до Києва.

Про це повідомив очільник українського уряду.

"Підтримка з боку Сполучених Штатів непохитна. У цьому переконався під час зустрічі з сенатором США Ліндсі Гремом", — написав він у Telegram.

Сторони обговорили нагальні потреби для української економіки та для фронту. Шмигаль подякував Сенату США за військову підтримку для України.

"У наших партнерів є чітке розуміння, що ми потребуємо більше підтримки та більше зброї. Ключовим питанням залишається конфіскація заморожених російських активів. Маємо прискорити напрацювання необхідного механізму. Російські активи стануть вагомим ресурсом для зміцнення нашої держави", — наголосив Шмигаль.

Також співрозмовники обговорили допомогу США у впровадженні реформ. Прем'єр-міністр запросив американські компанії інвестувати в Україну та реалізовувати тут нові проекти.

Нагадаємо, сенатор Ліндсі Грем хоче визнати Росію державою-спонсором тероризму після смерті російського опозиціонера Олексія Навального. У нього є підтримка сенаторів щодо цього питання.

Своєю чергою у Росії оголосили в розшук сенатора США Ліндсі Грема. Американський сенатор "розшукується за статтею Кримінального кодексу". Пропагандисти зазначають, що приводом стала фраза Ліндсі Грема під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським про "знищення росіян за американські гроші". Глава СК РФ Олександр Бастрикін доручив порушити справу проти нього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 18:59