Фото: Офіс президента

Шольц анонсував дзвінок до Путіна: з'явилася реакція Кремля

Канцлер Німеччини Олаф Шольц має намір зателефонувати російському диктатору Володимиру Путіну. Розмова може відбутися найближчим часом.

Про це посадовець заявив на з'їзді Німецької протестантської церкви в Нюрнберзі, пише Sky News.

За словами Шольца, раніше він вже говорив з очільником Кремля Путіним. Втім, "планує зробити це знову найближчим часом". Канцлер запевняє, що під час переговорів закликатиме російського диктатора вивести свої війська з території України.

Натомість у Кремлі зауважили, що Путін наразі не має наміру проводити телефонні переговори з німецьким канцлером. Зокрема, прес-секретар російського диктатора Дмитро Пєсков зазначив, що наразі запиту на розмову від німецької сторони не було і перемовини не плануються.

"Ні. Поки що ні", — заявив Пєсков у коментарі російським ЗМІ.

Нагадаємо, Німеччина може передати Україні крилаті далекобійні ракети Taurus. З відповідною заявою виступила речниця німецького Міністерства оборони.

Крім того, у Німеччині впевнені, що Київ після перемоги стане членом ЄвросоюзуРосія ж не зможе виграти війну проти України.

Додамо, 30 травня президент Володимир Зеленський провів перемовини із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Лідери обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту Зеленського до Німеччини, та подальше зміцнення обороноздатності України, зокрема ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.06.2023 15:17