Фото: Служба безпеки України

Шпигував за колонами ЗСУ: у Миколаєві затримали російського інформатора

У Миколаєві Служба безпеки України затримала інформатора Федеральної служби безпеки Росії, який влаштував "спостережний пункт" за колонами українських військових.

Про це повідомляють на сайті правоохоронного відомства.

Зловмисник вміло конспірувався, але, попри це, співробітники СБУ змогли його викрити. Шпигуна затримано "на гарячому". Окрім цього, він разом з сином чинив спротив правоохоронцям, але втекти та уникнути затримання їм не вдалося.

Чоловік спостерігав з вікна квартири за інтенсивністю руху підрозділів Збройних сил України по одній із ключових автотрас у напрямку передової. Також під час руху української бойової техніки зловмисник намагався встановити її орієнтовну кількість, а особливу увагу звертав на важкі зразки озброєнь.

Як повідомляє слідство, він був на зв’язку з прокремлівським блогером Сергієм Лебедєвим (відомий під псевдонімом "Лохматий"), який переховується у Донецьку і працює на ФСБ. На зв'язок ворожий інформатор виходив через анонімний чат у месенджері. Там він викладав розвідувальні "звіти".

На фото затриманий ворожий інформатор

На фото: затриманий ворожий інформатор. Джерело: Служба безпеки України

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

Нагадаємо, що раніше співробітники Служби безпеки України затримали ворожого агента, який намагався отруїти українських командирів на ЗапоріжжіПід час розслідування СБУ встановила, що зрадник виконував ще одне завдання — розвідував для ФСБ місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 16:32