Фото ілюстративне зі соцмереж

СБУ вночі атакувала дронами одразу три нафтопереробні заводи в Росії, — ЗМІ

У ніч на середу, 13 березня, Служба безпеки України атакувала дронами одразу три нафтопереробні заводи на території Російської Федерації — в Рязані, Кстово (Нижньогородська область) і Кіріши (Ленінградська область).

Про це повідомило hromadske, посилаючись на поінформоване джерело у правоохоронних органах. Співрозмовник журналістів зазначив, що ці атаки — продовження низки спецоперацій по ворожих нафтопереробних заводах, які раніше розпочала СБУ.

"Ми системно реалізуємо детально прораховану стратегію зі зменшення економічного потенціалу Росії. Наше завдання — позбавити ворога ресурсів і зменшити потік нафтових грошей та палива, які Росія направляє безпосередньо на війну, на вбивства наших громадян", — сказав він.

Наслідки нічних атак публікували в соцмережах російські Telegram-канали. Атаковані вночі нафтопереробні заводи входять до п'ятірки найбільших у Росії.

Джерело: "Новинач"

Джерело: "Новинач"

Також СБУ разом з іншими представниками Сил оборони атакувала дронами авіабазу військово-космічних сил Російської Федерації в Бутурлінівці та військовий аеродром у Воронежі.

Нагадаємо, що минула ніч у Росії загалом пройшла під знаком "бавовни": там заявили про атаку безпілотників і роботу протиповітряної оборони. Дрони потурбували Воронезьку, Курську, Бєлгородську області. У Рязані та в інших регіонах Росії горіли нафтозаводи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2024 12:13