Шрі-Ланка: перестрілки, вибухи, арешти

27 КВІТНЯ 2019 10:01

Поліція Шрі-Ланки проводить масштабну операцію з пошуку терористів, причетних до організації серії вибухів в минулу неділю, жертвами яких стали понад 250 осіб.

В ході рейду в місті Саммантураі на сході країни сили правопорядку виявили та взяли штурмом підпільну фабрику з виробництва вибухівки. Під час перестрілки кілька бойовиків підірвали себе, повідомляє Euro News.

Раніше президент Шрі-Ланки заявив, що правоохоронні органи країни підозрюють близько 140 громадян в зв'язках з терористичним угрупуванням «Ісламська Держава», яка взяла на себе відповідальність за напад. В даний час затримані близько ста чоловік.

В одному з будинків на сході Шрі-Ланки, де раніше сталася перестрілка між військовими і імовірно бойовиками ІДІЛ, знайдені тіла щонайменше 15 осіб, в тому числі шістьох дітей.

Військовослужбовці під час спецоперації по ліквідації бойовиків не постраждали. Також повідомляється, що в місті Калмунай прогриміли кілька вибухів.

Обстановка в країні залишається напруженою. Заняття в школах і університетах Шрі-Ланки скасовані аж до 6 травня. Рада безпеки також звернулася до громадян з проханням утриматися від урочистостей з нагоди майбутнього свята 1 травня через поточну ситуацію.

Світ, 27.04.2019 10:01