Шторм «Ельза» бушує в Європі

20 ГРУДНЯ 2019 19:47

Передостанній - помаранчевий - рівень метео-тривоги був оголошений в п'ятницю в 23 французьких департаментах через шторм «Ельза», що обрушився на Європу, повідомляє Euro News.

Щонайменше 140 тисяч будинків в регіоні Овернь-Рона-Альпи залишилися без світла через сильний вітер, що пошкодив лінії електропередачі. У багатьох департаментах пориви вітру супроводжуються зливами. Влада радить місцевим жителям не покидати свої будинки.

У Португалії двоє людей загинули: один - через дерева, що впало, інший - через будівлі, що обрушилася.

У деяких містах вулиці затоплені водою.

У десяти італійських регіонах оголошено оранжевий або навіть червоний рівень тривоги у зв'язку зі штормовими поривами вітру в північних і центральних районах країни в ці вихідні.

Деякі дороги, лікарні, школи були закриті. Влада побоюється, що зливи можуть спровокувати зсуви і руйнування.

В Іспанії одна людина загинула в результаті зсуву, інший - після того, як на нього впала стіна в одному з парків в місті Сантьяго-де-Компостела на північному заході країни. Пориви вітру тут досягають 160 км / год.

На південному заході Іспанії рівень води на вулицях деяких міст сягає півтора метра. Рятувальні служби працюють без перерви, допомагаючи людям, які опинилися в пастці в своїх автомобілях.

Світ, 20.12.2019 19:47