Шторм в Одесі. Джерело: dumska

Шторм розбив усі потуги росіян: Джарилгач знову став островом (фото)

Острів Джарилгач Херсонської області знову відділився від материкової частини попри спроби російських загарбників засипати переправу піском. Цьому посприяв потужний шторм, який вирував 27 листопада у Чорному морі.

Про це у Facebook повідомив Центр журналістських розслідувань.

"Завдяки негоді острів Джарилгач — найбільший острів Чорного моря, на якому навесні 2023 року російські окупанти засипали переправу піском, з’єднавши його з окупованою частиною Херсонської області, та облаштували на ньому військовий полігон, наразі знову відділився від материкової частини", — пишуть у Центрі журналістських розслідувань.

Як видно на знімках супутника Sentinel-2 від 30 листопада 2023 року, море у трьох місцях перемило косу, яка зʼєднує острів з материком.

"Таким чином, російські окупанти знову втратили можливість дістатися до острова", — йдеться у дописі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зустрівся з військовими, які ведуть оборонні операції на Півдні України. Глава держави обговорив з захисниками перебіг бойових дій, подальші плани українських оборонців і їхні першочергові потреби.

Раніше прес-офіцер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що українські війська посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини. Відтак, мінометні розрахунки вже не досягають правого берега.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 16:09