Фото: Генштаб ЗСУ

Рашисти з’єднали острів Джарилгач з окупованою материковою частиною Херсонщини: Генштаб пояснив мету

Російсько-окупаційні війська з'єднали острів Джарилгач з окупованою материковою частиною Херсонської області в районі населеного пункту Лазурне. Рашисти засипали переправу до острова піском.

Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

"За підтвердженою інформацією, російські окупаційні війська з’єднали острів Джарилгач з окупованою материковою частиною Херсонської області в районі населеного пункту Лазурне, засипавши переправу до острова піском", — йдеться у повідомленні.

мапа

Карта Google Maps

Військові вважають, що це зроблено для того, щоб більш інтенсивно використовувати природоохоронну територію національного парку для військових потреб. Зокрема, загарбники облаштували на острові військовий полігон.

Також у Генштабі додали, що росіяни використовують Крим як військову базу та полігон у війні проти України. До того ж вони тримають у Чорному морі кораблі, з яких запускають по території України ракети та керовані авіабомби.

Атаки рашистів

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 70 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. Найзапекліші бої — за Бахмут та Мар’їнку.

Протягом цієї доби противник завдав 6 ракетних та 51 авіаційного удару, здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу Кривого Рогу Дніпропетровської області, населених пунктів Степногірськ Запорізької області та Берислав в Херсонській області, є загиблі та поранені цивільні особи, знищено житлові приватні будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також чотири удари по зенітно-ракетних комплексах противника. Протягом цієї доби наші воїни знищили три крилатих ракети "Калібр", 16 іранських ударних БпЛА "Shahed" та два ворожих розвідувальних БпЛА різного типу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, шість районів зосередження озброєння та військової техніки, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та шість станцій радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, українські воїни взяли під контроль південно-західну частину Бахмута та просуваються вперед на окремих ділянках міста. Ворог впродовж 18 травня інтенсивно обстрілював позиції наших бійців на цьому напрямку. 

Засновник російської ПВК "Вагнера" Євген Пригожин звинуватив Міноборони РФ у втраті своїми найманцями вигідних позицій навколо Бахмута. Через це "вагнерівці" не можуть оточити українські підрозділи у місті. Він розповів, що рашисти зазнають колосальних втрат на фронті. Водночас ЗСУ взяли в полон одного з бійців з ПВК "Вагнера"

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 19:19