Штучний інтелект допомагає людям жити довше, обіцяють винахідники

19 СІЧНЯ 2018 12:49

Штучний інтелект адекватно оцінить біологічний вік і підбере ідеальний режим лікування, передає TrueUA з посиланням на The Daily Mail.  

Був розроблений простий і доступний комп'ютерний алгоритм, здатний зрозуміти, чи можуть зміни способу життя, впровадження або виключення препаратів збільшити шанси на довге і здорове життя.  

Алгоритм називається Aging.AI. Він зробив точні прогнози щодо 130000 чоловік на основі аналізу крові. Розробником виступила компанія Insilico Medicine.   

І, за словами її експертів, штучний інтелект цілком може прорахувати ризик вікових недуг на зразок раку і хвороби серця.  

Суть в тому, що біологічний вік і фактичний можуть різнитися. Алгоритм аналізує зразки крові по ряду параметрів (рівень холестерину, рівень запалення і багато інших). Якщо біологічно людина молодша за свого фактичного віку, він проживе довше, кажуть розробники.  

В цілому ж при оцінці біологічного віку дослідники зазвичай дивляться на довжину теломерів. Це захисні кінцеві елементи хромосом. У довгожителів теломери довше звичайного. Відомо: теломери коротшають у міру старіння. А шкідливі звички, брак фізичної активності та інші зовнішні чинники здатні приводити до прискореного укорочення теломерів.  

До речі, недавно компанія 23AndMe вивела на ринок ДНК-тест, що виявляє фактори ризику розвитку хвороб на кшталт ожиріння, діабету і хвороби серця.   

А в цьому місяці компанія запустила дослідження, присвячене генетиці і її зв'язку з раціоном і тренувальним режимом людини.   

Протягом трьох місяців добровольців посадять на підібрану дієту або тренувальний режим, відповідно до змодельованої моделі.

 

Технології, 19.01.2018 12:49